اصول اولیه ماهیگیری کپور

یکی از محبوب ترین دسته های ماهیگیری برای ماهیگیران در همه جای دنیا کپور گیری است.

برای صید موفق ماهی کپور نیاز به یک سری اطلاعات راجب به آن می باشید که در این مقاله به چند نکته اشاره می کنیم.

این ماهی در مناطق گرم و مناطقی که پوشش گیاهی فراوان دارد یافت می شود.

گونه های کپور عبارتند از : آمور. زرد پر. فیتوفاک .کپور معمولی و …

اکثر کپوران معمولا همه چیز خوار هستند و در زیر بستر آب از کرم ها و لارو ها و حتی لاشه ی حیوانات تغذیه می کنند.

زمان تخم ریزی کپورها در اوایل بهار می باشد و برای ماهیگیری بهتر است از اردیبهشت ماه و اواخر خرداد شروع کنید.

معمولا صید کپور در اواسط بهار تا اواخر پاییز میباشد.

رمز موفقیت در صید ماهی کپور

 

یک ماهیگیر با تجربه باید شرایط آب وهوا را برای صید کپور در نظر بگیرد.

بهتر است فشار هوا پایین باشد چون بر خلاف سایر ماهی ها در فشار پایین هوا فشار آب هم تا حدودی پایین می آید و کپور در بستر آب تغذیه می کنند .

ولی در فشار بالای آب کپور ها در سطح آب هستند.

بعد از فشار آب وزش باد را در نظر بگیرید.

در فصل های گرم باد ملایم و نسبتا شدید و خنک بسیار عالی است و در فصل سرد بادهای ملایم گرم جنوبی بسیار تاثیر گذار است .

زیرا باد ملایم اکسیژن آب را افزایش می دهد و ماهی بهتر می تواند تغذیه کند.

پس وزش باد نسبتا شدید هوای نیمه ابری و فشار آب پایین باشد.

مورد بعدی طعمه پاشی است که باید ماهرانه باشد خیلی خوب است  اگر طعمه پاشی از شب قبل انجام شود ولی معمولا از یک یا دو ساعت قبل هم انجام می شود.

برای طعمه پاشی بهتر است از همان  طعمه ای که به قلاب می زنید استفاده کنید.

می توانید با پلت ها یا ذرت مصنوعی یا مقداری بویله پودر شده طعم دار شده یا خمیر و فنر فیدر و همچنین قفس طعمه  یا طعمه پاش موشکی طعمه پاشی کنید.

از جمله فواید طعمه پاشی گول خوردن ماهی و جمع کردن ماهی ها به یک نقطه ی پخش شده می‌باشد.

طعمه‌ی کپور ‌

ماهی کپور بسیار زیرک و باهوش است پس در انتخاب طعمه ی خود دقت کنید و سعی کنید به طعمه ی خمیری خود مقداری مکمل و طعم دهنده اضافه کنید ولی در ترکیب مواد و مکمل‌ها حتی رایحه‌های محبوب زیاده روی نکنید.

می توانید ذرت های کنسروی استفاده کنید ولی بهتر است ذرت های خشک شده ی دامی به کار ببرید و ذزت های مصنوعی بدون بو یا طعم

ادویه هایی مانند زرد چوبه . پودر آویشن یا نعنا .فلفل . زنجبیل دارچین و پودر سیر و … و حتی آب خیار به خمیرتان اضافه کنید اینکه چه خمیری استفاده می کنید بستگی به تجربه و سلیقه ی شما دارد ولی معمولا نان خیس خورده یا خمیر نانوایی یا حتی پودر خمیر طعمه مخصوص قزل آلا  هم استفاده می شود . انواع لیکویید ها و مکمل ها و اسانس های آماده برای طعمه ها مناسب است.

میگو دل و جگر مرغ هم برای طعمه استفاده می شود.

 در بعضی مناطق ماهیگیران با تجربه از لورها و پرک های مخصوص کپور هم استفاده می کنند.

می توانید طعمه ی نون پیچ سنتی درست کنید.

در فروشگاه شیرشکار ریسه بویله آماده . ریسه گیسو فنری و فنر فیدر آماده به فروش می رسد.

طراحی ریسه ها با توجه به بستر آب و نوع پوشش گیاهی انجام شده است.

سایز و جنس طعمه

سایز و جنس طعمه را با توجه به حالت سینک کف خواب یا شناوری کف خواب در نظر بگیرید.

توجه کنید ریسه و طعمه و خصوصیات ماهی بومی هر منطقه و فصل و زمان شفاف یا کدر بودن آب متفاوت است.

در هنگام کپورگیری چه نکاتی را باید رعایت کنیم:

سرو صدای زیاد در ساحل آب نداشته باشید.

طعمه پاشی بیش از اندازه نکنید.

حداقل با فاصله ی سه متر از آب آتش روشن کنید و مسیر باد را در نظر بگیرید

در بستر آب از شوینده ها و ضد آفتاب و کرم هایی که رایحه ی تند دارند استفاده نشود.

 

موفق باشید.