طعمه‌های ماهیگیری شما بخشی از سرمایه های شما هستند پس برای نگهداری و حفظ آنها کوشا باشید.

در این مقاله به طور مختصر سعی خواهم کرد نحوه‌ی نگهداری وسایل ماهیگیری را برایتان توضیح دهم.

نگهداری از طعمه های ماهیگیری مانند قلاب لور و لانسه

برای اینکه لانسه در زیر آب گیر نکند هنگام لانسه کشی پرک را در کف رود خانه نخوابانید درسته ماهی بهتری میزنه ولی امکان گیر کردن طعمه زیاد تر است . استحکاک و استهلاک لانسه زیاد می شود . خوب نگاه کنید طعمه کجا می افتد و مانع ها را ببینید .

مانع ها می توانند درختان باشند در هنگام پرتاب قلاب دقت کنید به شاخه ها گیر نکند . اگر گیر کرد محکم نکشید تا بیرون بیاید باید بروید و آن را با صبر و حوصله در بیاورید چون قلاب یا سه شاخ طعمه ها مثل شمشیر برنده است و موقع بیرون کشیدن از شاخه ها اگر ناشیانه رفتار کنید به سر وچشم و دست پرتاب می شود . لذا حتما برای مراقبت از چشم ها از عینک و برای مراقبت از سرو صورت و دست از کلاه و دستکش و نقاب استفاده شود.

اگر در آب شور ماهیگیری می کنید بلافاصله بعد از ماهیگیری لانسه یا طعمه مصنوعی خود را با آب شرب شسته و خشک کنید.

بعد از ماهیگیری طعمه های مصنوعی مثل لور یا لانسه ها را روی هم توی جعبه نریزید چون زیبایی و جذابیت خودش را از دست خواهد داد.

مرتب چک کنید اگر سه شاخ ها یا قلاب هایتان کند شده ماهیگیری برای شما سخت می شود.

(برای تست کردن : قلاب یا سه شاخ را روی ناخن دست بکشید اگر به ناخن گیر نکرد متوجه می شوید که کند شده اند ) برای این منظور با سوهان یا سنگ های مخصوص به آرامی آنها را تیز کنید.

برای براق کردن طعمه ها از لاک برق ناخن استفاده نکنید چون باعث خرابی طعمه می شود میتوانید هر از گاهی کیلر با پایه ی آب مخلوط و روی طعمه بزنید تا مقاوم تر شوند.

برای تثبیت رنگ غیر از لانسه پرچمی بقیه لانسه ها را می توانید از یک جلادهنده استفاده کنید که تغییر رنگ ندهند مراقب باشید بعضی از جلا دهنده ها رنگ لانسه را کدر می کنند پس قبل از استفاده تست کنید.

نکته مهم

لانسه های ایرانی به هیچ وجه احتیاجی به جلا دهنده یا تمیز کننده و کیلر ندارند چون رنگ پرک ها کدر نمیشود و (جنس پرک لانسه های ایرانی از استیل عالی می باشد و ضد زنگ هستند)

و نه برچسب آنها جدا می شوند (برچسب های لانسه های ایرانی مقاوم و ضد آب هستند) و نه سه شاخ ها کند میشوند ( از سه شاخ ها فرانسوی اصل استفاده شده)

چوب‌های ماهیگیری را با توجه به اکشن چوب واندازه‌ی وزنه‌ای که می‌خواهیم پرتاب کنیم  انتخاب کنیم و حتما در کاور مخصوص نگهداری چوب و چرخ ماهیگیری نگهداری کنید. گاهی اوقات تعجب می کنم دوستان ماهیگیر اینهمه تجهیزات دارند ولی برای تهیه‌ی کاور مخصوص یا یک کوله پشتی راحت و مخصوص ماهیگیری امتناع میکنند و به نظر من در ماهیگیری ورزشی باید برای حفظ سلامتی خود و نگهداری از لوازم خود  تجهیزاتمان کامل و درست باشد.

نخ ماهیگیری

نخ ماهیگیری را از همه ی حلقه های چوب عبور دهید یادتان نرود اگر حلقه ای را جا بگذارید و نخ از آن عبور نکند احتمال شکستن چوب از آن قسمت زیاد می شود.

مراقب باشید نخ هایی که گره خورده را به آرامی باز کنید اگر گره باز نشد از آن نخ استفاده نکنید.

نخ هایی که سالهاست برروی چرخ تان مانده حتی اگر از آن استفاده نشده را حداقل سه سال یکبار عوض کنید.

از نخ مرغوب با برند خوب  استفاده کنید اما این بدان معنا نیست که نخ ماهیگیری برای شما همانند سیم بکسل عمل کند و امکان دارد در حین ماهیگیری پاره شوند. لازم است ذکر کنم اگر ماهیگیر مهارت و تجربه ی کافی برای بیرون آوردن ماهی نداشته باشد یا چوب شما می شکند و یا نخ پاره می شود.

چرخ ماهیگیری

چرخ ماهیگیری را در اولین فرصت روغن کاری و سرویس کنید.

(مراقب باشید روغن زیادی نریزید ) و بعد از هر سفر ماهیگیری وسایل خودتان را مرتب وتمیز و چک کنید و به بعد موکول نکنید چون ممکن است یادتان برود . بعد از چند بار ماهیگیری

 چرخ تان روغن کاری و سرویس لازم دارد حواستان باشد شن یا ماسه در چرخ ماهیگیری شما گیر نکرده باشد.

کلاهی که استفاده میکنید از جنس پارچه ی تاشو باشد تا در کوله نشکند.

امیدوارم این مطالب برایتان  مفید و کار آمد باشد.

پیروز باشید.